Στη Σύρο ξέρουν και από custom μοτοσυκλέτες: Honda CB400 yard built

Στη Σύρο ξέρουν και από custom μοτοσυκλέτες: Honda CB400 yard built

Όταν τέτοια projects βγαίνουν και από τα χέρια ιδιωτών, τότε δε μπορούμε παρά να είμαστε υπερήφανοι για κάποια παιδιά που πιάνει το χέρι τους και έχουν και γούστο.

Το Honda CB400 είναι από κατασκευής μια πανέμορφη μοτοσυκλέτα. Πραγματικά θυμάμαι που τη χάζευα μικρός. Macho, με ωραίο ήχο και γραμμική δύναμη, οι Ιάπωνες είχαν πετύχει διάνα με το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ένα τέτοιο είχε στο κατοχή του ο Δημήτρης από την Σύρο. Ως ανήσυχο πνεύμα, θέλησε να βάλει την πινελιά του στην στοκ εμφάνιση της μοτοσυκλέτας.

Ξεκίνησε αλλάζοντας το μπροστινό, έχοντας πλέον φορεμένα ένα ζεύγος χρυσά Ohlins καλάμια, προερχόμενα από Kawasaki ZX10 του 2005. Εμφάνιση και ουσία λοιπόν εδώ.

Τα καλάμια σεταρίστηκαν με ένα αφτερ μαρκετ φανάρι και κοντέρ το οποίο είναι πλήρες ενδείξεων. Το φτερό εμπρός είναι επίσης από το Kawasaki, αλλά κομμένο και ραμμένο στα cafe racer γούστα!

Η σέλα είναι ασφαλώς χειροποίητη, κουμπώνει και κλειδώνει ακριβώς όμως η γνήσια. Έξυπνα σχεδιασμένη, μπορεί να φιλοξενήσει και δεύτερο αναβάτη κρύβοντας παράλληλα το μέγεθος της. Επιπλέον, υπάρχει ο «μαμά» κώλος, αποσπώμενος, που μπορεί να μπει στη θέση του cafe racer, ο οποίος βγαίνει και αυτός.

Τα πλαΐνά καπάκια κόπηκαν και μπήκε σίτα κυψελωτή, ίδια με τε αυτή του ψυγείου για να προσφέρουν και αυτά στην custom αισθητική. Λάστιχο 160αρι πίσω, για να γεμίσει οπτικά η ουρά και εξάτμιση προσαρμοσμένη κατάλληλα στις μαύρες κούρμπες του CΒ, με κόψιμο και μεταφορά της βάσης της στο μαρσπιέ, για να κουμπώσει όμορφα και διακριτικά, χωρίς λαμάκια κλπ.

Η βαφή και το παλιακό σήμα της Honda, έγινε από τον Δημήτρη και αυτή, άλλο ένα δείγμα της λεπτομέρειας και του μερακιού που έριξε στην κατασκευή.

Συνολικά, ένα άρτιο αποτέλεσμα, όμορφο, λειτουργικό, ένα cafe racer από αυτά που χαίρεσαι να τα βλέπεις και να οδηγείς!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.