FREEWHEELING – DIMITRIS MYLONAS

Τώρα πια είναι πολλά τα ελληνικά custom μηχανάκια. Τσοπέρια, café, bobber-ακια, scrambler, διάφορα τέλος πάντων.Πέρα από τα μηχανάκια όμως και ξέχωρα από τους builders, υπάρχουν κάποιοι τύποι που το πάθος τους γι’ αυτά τα «σίδερα» είναι ξεχωριστό, και οι τρόπος για να το εκφράσουν ιδιαίτερος.

Να σας γνωρίσω λοιπόν (στους λίγους που δεν τον ξέρουν) , τον ένα και μοναδικό…MILO, κατά κόσμο, Δημήτρη Μυλωνά. Τον αειθαλή φωτογράφο μας…, τον «παππού» μας.

Με αφορμή μια πολύ όμορφη έκθεση φωτογραφίας που ήδη «τρέχει» και που θέμα έχει όλους εμάς που αγαπάμε και καβαλάμε τα πειραγμένα μηχανάκια μας, ήρθε η ώρα να τον κάτσουμε στο σκαμνί, κάτω από την ανακριτική λάμπα και να τον…βασανίσουμε!

Πες τα όλα λοιπόν… πως το έπαθες αυτό, πώς έγειρες τον φακό σου σε αυτόν τον χώρο;

Από τα νεανικά μου χρόνια ο κόσμος των δύο τροχών μου ασκούσε γοητεία και μυστήριο.

(-Έτσι την πατάνε όλοι)

Ανάμεικτα συναισθήματα σμιλεύονταν στο πέρασμα του χρόνου.

Το 2013 ξεκινά η παραγωγή εικόνων με αυτή την θεματική που προκύπτει από την ανάγκη καταγραφής του πρώτου τριήμερου Φεστιβάλ “Jailbreak Run” στην Λίμνη Πλαστήρα το καλοκαίρι του ίδιου έτους και το οποίο διοργάνωσαν οι φίλοι και αδελφοί Ηλίας Νταϊρης και Ντίνος Λεοντιάδης.

Εκεί πια βλέποντας το σύνολο των εικόνων που προέκυψαν αισθάνομαι ότι ένα νέο project γεννιέται.

Άλλωστε βιωματικά υπάρχει μια κορύφωση και αυτό είναι που ενεργοποιεί την ανάγκη της δημιουργίας αυτής της ενότητας των εικόνων με κυρίαρχο οδηγό το αίσθημα της ελευθερίας.

Πληθαίνουν οι εκδρομές, τα φεστιβάλ μα και οι γνωριμίες με βάση την μοτοσυκλέτα. Γίνεται πλέον μέρος της ζωής μου και τα τελευταία χρόνια μου δίνει την δυνατότητα να συμμετέχω όλο και πιο ενεργά και δημιουργικά από την συνδιοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων ως και εκδρομές με άλλους φίλους bikers.

Και πώς από τις φωτογραφίες που τραβάς σε βόλτες, για την ευχαρίστησή σου ή ακόμα και για να κάνεις τις στιγμές να μείνουν στον χρόνο καταλήγεις στο να «κρεμάσεις» κάποιους από εμάς στους τοίχους μιας έκθεσης;

 Κοίτα, σε κάποια Φεστιβάλ ή σε κάποιους αγώνες μοτοσυκλέτας που κατά καιρούς διοργανώνονται το project ωριμάζει και δουλεύω πλέον πιο αυστηρά και συστηματικά με 50άρι φακό, 4X3 forma, daylight.

«Σκηνοθετώ» τις φωτογραφίες και έτσι προκύπτει μια μεγάλη γκάμα πορτραίτων μαζί με κάποιες άλλες που εστιάζουν σε λεπτομέρειες. Από αυτές ένα μικρό μέρος έφτασαν να τυπωθούν και να καδραριστούν για την συγκεκριμένη έκθεση με τίτλο FREEWHEELING  που φιλοξενείται στο χώρο του “ΜΙΝΤ Βar” (Aρχελάου  30), από 27/12 έως 31/1 (η έκθεση ακόμα τρέχει, μην πτοήστε),  με την επιμονή και υποστήριξη του ιδιοκτήτη του χώρου, Rio Cameron τον οποίο και ευχαριστώ.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την ΒΑΒΕΛ για την υποστήριξη τους και τον Σταύρο Κούλα για την δημιουργία του poster της έκθεσης.

Πραγματικά είναι πολύ όμορφο να βλέπεις μια ποιοτική δουλειά που έχει να κάνει με τον χώρο που αγαπάς, να βλέπεις τέχνη της οποίας “κομμάτια” είναι φίλοι και γνωστοί σου και φωτογραφίες που σε κάνουν να θέλεις να καβαλήσεις το μοτόρι σου και να ξεχυθείς στον δρόμο για μια εκδρομή ή ακόμα και για μια παγωμένη μπύρα!

Αξίζει πραγματικά κάποιος να τσεκάρει την δουλεία του Δημήτρη Μυλωνά…

VIMEO

YOU TUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.