Η μεγάλη απόδραση

Στο εμβληματικό φίλμ της δεκαετίας του ’60, όταν συμπεριλήφθηκε στο καστ ο Steve Mc Queen, δεν θα ήταν δύσκολο να σκεφτούν οι παραγωγοί να χώσουν και μερικές σκηνές μοτοσυκλετιστικής δράσης, όπως και έγινε!

Ο μεγάλος ηθοποιός, ήταν γνωστός λάτρης της ταχύτητας, των αγώνων και της αδρεναλίνης σε 2 , αλλά και 4 τροχούς! Ήδη καταξιωμένος την περίοδο των γυρισμάτων, τόσο ως ηθοποιός όσο και σαν αγωνιζόμενος, γύρισε μπόλικες σκηνές δράσης και κυνηγητού στην ταινία.

Μαζέψαμε σε ένα βίντεο, μόνο αυτές τις σκηνές, όπου βάσει σεναρίου, προσπαθώντας να αποδράσει, φορώντας γερμανική στολή και έχοντας κλέψει μια μοτοσυκλέτα (καμουφλαρισμένη Triumph TR6), κυνηγιέται με τους Γερμανούς σε χωματόδρομους και χωράφια!

Απολαύστε λοιπόν , στα σχεδόν 4 λεπτά που διαρκεί το βίντεο, συμπυκνωμένο οδηγικό ταλέντο, κινηματογραφικά δοσμένο ασφαλώς, αλλά αντιπροσωπευτικό του ηθοποιού. Εξάλλου, το άλμα που θα δείτε, έγινε το σήμα κατατεθέν, αλλά και αφίσας της ταινίας, παρ’όλο που δεν το έκανε ο Mc Queen, αλλά ο συναγωνιστής του στο ISDT, Bud Ekins , λόγω απαίτησης του στούντιο, για λόγους ασφαλείας του ηθοποιού. Ξέρετε, ασφαλιστικές εταιρίες κλπ! Πραγματοποίησε όμως όλες τις υπόλοιπες σκηνές!

Για την ιστορία, 3 συνολικά Trimph χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα. Μετά το φιλμ, αγνοείτο η τύχη τους, κάπως όμως βρέθηκε η μια μετά από δεκαετίες, ανακατασκευάστηκε και βρίσκεται στην Αγγλία, στα κεντρικά της Triumph, στο Hinckley του Leicestershire . Το λέμε, μπας και σας φέρει ο δρόμος, αν και η εταιρία την προβάλλει και σε κάποια μεγάλα μοτοσυκλετιστικά σόου ενίοτε διαβάζουμε…

Για τον ίδιο, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες στο παλαιότερο μας άρθρο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.