BMW K75 cafe racer

bmw k75 cafe racer

Άλλο ένα εξαιρετικό build, έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε στο caferacers! Πρόκειται για ένα project τριών φίλων μηχανολόγων μηχανικών που διήρκησε σχεδόν τρία χρόνια. Βάση αποτέλεσε το καλύτερο Κ75 το οποίο ήταν διαθέσιμο για αγορά ως μεταχειρισμένο.

bmw k75 cafe racer

Προτεραιότητα κατά την διάρκεια όλου του project ήταν η ποιότητα των υλικών και της εργασίας, η αξιοπιστία του τελικού προϊόντος και η προσήλωση στις αρχές του διέπουν διαχρονικά τα Café Racer. Το όνομα της σύνθετης λέξης Cafe Racer το πήραν από την συνήθεια των Άγγλων στα ’60s, να στήνουν αυτοσχέδιους αγώνες σε κανονικούς δρόμους κυκλοφορίας ανάμεσα σε δύο καφέ ή μπαρ κατά την διάρκεια ενός μουσικού κομματιού. Ένα café racer πρεπει να εχει clip-ons, να είναι μονόσελο, να ακούγεται , να είναι μια «αντρική» κατασκευή. Τα στενά λάστιχα επιβάλονται για την ευελιξία και το εύκολο πλαγιασμα!

bmw k75 cafe racer

Η ποιότητα εξασφαλίστηκε χρησιμοποιώντας όπου ήταν δυνατόν ανταλλακτικά και parts κατευθείαν από την BMW. Όπου δεν ήταν δυνατόν να επιλεχθουν OEM parts, δεν έγιναν εκπτώσεις. Μερικά παραδειγματα ειναι το αυθεντικό φανάρι από V-Rod , το όργανο της καταξιωμένης Acewell το φιλτρο της DNA, τα grips της Bitwell και πολλα άλλα!

bmw k75 cafe racer

Ένα custom built, αποσπώμενο υποπλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι αμμοβολισμένο και βαμμένο ηλεκτροστατικά, φιλοξενεί μια μεταποιημένη σελα και έναν κοκοβιό από Ιταλιδα exotica! Όλο ντυμένο με πραγματικό suede δέρμα και αδιαβροχοποιημένο με προϊόντα της BMW Care!

bmw k75 cafe racer

Η μακρόχρονη ενασχόληση μας με τις μηχανουργικές κατεργασίες και η γνώση των υλικών και του 3D σχεδιασμου μας επέτρεψε την δημιουργία μοναδικων one-off κομματιών, όπως το ανοδιωμένο πλακάκι της τιμονόπλακας, του μπρακέτου του MAF και πολλών, πολλών άλλων λεπτομερειών, από αυτές που περιγραφονται από κοντά καλύτερα! Μετρήσεις, σχεδιασμός και κατασκευή ξανά και ξανά, μέχρι το τέλειο!

Η βαφή στο πανάλαφρο αλουμινένιο τεπόζιτο, στα φτερά, στον κοκοβιό και το φανάρι, έγινε σε φούρνο με χρώμα διπλής, εποξειδικό υπόστρωμα PPG και αντιχαρακτικό βερνίκι PPG από φανοποιείο καταξιωμένο στον χώρο, με μοναδικό περιορισμό από μέρους μας να γινει τέλειο!

bmw k75 cafe racer

H μινιμαλ προσέγγιση ακολουθείται και στον χρωματικό συνδυασμό. Μαύρο και ασημί, με κόκκινες και καφέ λεπτομέρειες. Τίποτα περιττό, τιποτα υπερβολικό!

bmw k75 cafe racer

Η προσοχή στην λεπτομέρεια συνεχίζεται και εκεί που δεν φτάνει το μάτι. Από την εργοστασιακή καλωδίωση δεν έχει κοπεί ούτε ένα καλώδιο! Όλοι οι μαμά αισθητήρες που ‘διναν ζωή στα όργανα της μηχανής έχουν χρησιμοποιηθεί για να οδηγήσουν το νέο πολυόργανο. Το project αυτό από μόνο του ήταν μια τεράστια πρόκληση, αλλά η επιθυμία για ένα καθαρό οπτικό αποτέλεσμα χωρίς έξτρα καλώδια για το στροφόμετρο, το ταχύμετρο κτλ δεν άφηναν άλλη επιλογή! Το αποτέλεσμα αποζημιώνει καθώς λειτουργούν τα πάντα! Όλα είναι μονωμένα, καλυμμένα με θερμοσυστελλόμενα, δυχτάκια και ειδικές υφασμάτινες ηλεκτρολογικές ταινίες.

bmw k75 cafe racer

Αναλυτικά:
Στην μοτοσυκλέτα έχουν γίνει:
-Αμμοβολή και ηλεκτροστατική βαφή σε καπάκια κινητήρα, ζάντες, foot pegs, stand κ.α.
– Υαλοβολή σε όλα τα αλουμινένια εξαρτήματα

bmw k75 cafe racer

-Εγινε πλήρες service (καινούργια μπουζί, λάδια, βαλβολινες).
-Η ανάρτηση εχει χαμηλώσει με νεα αποστατικά και δουλεύει άψογα με φρέσκo BEL RAY fork oil.
-Αλλαγμένη μπαταρία EXIDE !
-Τα νέα σωληνάκια αεροπορικού τύπου ειναι φτιαγμένα στο Brake Shop στην Καλλιρόης.
-Καινούργιο σετ σωληνάκια βενζίνης .
-Το φερμουιτ στο ταμπούρο πίσω, αλλάχθηκε με EBC όπως φυσικά και τα υγρά φρένων μπροστά.
-Φορέθηκαν νέες ξύστρες στις μπουκάλες.
-Αλλάχθηκε το ρελέ μίζας με ολοκαινουργιο BOSCH.
-Τα splines του διαφορικού είναι σε άριστη κατάσταση (σημείο που πάσχουν τα Κ),
-Φυσικα τα λαστιχα ειναι απατητα!

bmw k75 cafe racer

Ένα μοναδικο “K”afe racer με το χαρακτηριστικό ουρλιαχτό του τρικύλινδρου κινητήρα ο οποίος είναι τοσο ζυγισμένος και γραμμικος που δεν πιστευεις ότι οδηγεις μοτοσυκλετα made in West Germany το 1985!

bmw k75 cafe racer


Το κέντρο βαρους είναι οσο πιο χαμηλά γίνεται (λόγω επίπεδης διάταξης κινητήρα) και η μηχανή στρίβει με τη σκέψη και σταματάει ακαριαία με Brembo.
Mια night “K”ueen με εντυπωσιακό led φωτισμό, κρυμμένο μεσα στο αλουμίνιο της ουράς!
Μία μοτοσυκλέτα που κανει check σε όλα τα κουτάκια με τα κριτήρια των café racers με ιδανικές retro γραμμες, απαράμιλλη ποιότητα κατασκευής, απλή στην συντήρηση της, λειτουργική και οικονομική λόγω ψεκασμού!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.