Jig Saw’s “The slidder” & Randy Mamola

Μια flat track μοτοσυκλέτα made in Greece, ένα καταξιωμένο γκαράζ από τη Νέα Μάκρη, ένας Αμερικάνος πρώην αγωνιζόμενος στα Grand Prix, μια εκδήλωση στη Γαλλία και η Alpine Stars!

Για τον Randy Mamola τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Πρώην αγωνιζόμενος στα motoGp, μπορεί να μη κατάφερε να πάρει τίτλο, αγαπήθηκε όμως γιατί ήταν θεαματικός, ανταγωνιστικός και εξωστρεφής.
Τελείωσε τη καριέρα του στα 500αρια της εποχής πάνω σε μια Yamaha YZR500.
Ύστερα αγωνίστηκε για κάποια χρόνια στο ενιαίο boxer cup της Bmw, η οποία τιμής ένεκεν έβγαλε στη παραγωγή ένα R1100s “Randy Mamola” σε αριθμό μόλις 200 κομματιών παγκοσμίως.
Σήμερα ασχολείται ως σχολιαστής αγώνων και προωθεί μοτοσυκλετιστικά προϊόντα, όπως την apline stars
ας πούμε!

Ο Πέτρος Χαζτηροδέλης, ή Jig Saw customs, όπως είναι η εμπορική ονομασία πίσω από τις δημιουργίες του, είναι ήδη από πέρσι ένα διεθνές όνομα, χωρίς υπερβολή. Με το Missing piece, ένα απίστευτο Yamaha XJR1300 cafe racer, που κέρδισε τη 1η θέση στο διαγωνισμό Yard build της εταιρίας, μπήκε για τα καλά στο χάρτη των καταξιωμένων custom builders της Ευρώπης.

Καταξίωση που κέρδισε με το σπαθί του, καθώς όχι μόνο το συγκεκριμένο, αλλά και παλιότερα Builds ή ανακατασκευές, διακρίνονταν για την εξαιρετική ποιότητα της δουλειάς και αισθητικό αποτέλεσμα.
Φέτος, όχι μόνο διατήρησε ψηλά το tredamark του ονόματος, αλλά το πήγε ακόμα παραπέρα, με το Slidder! Ένα flat track μηχανάκι, βασισμένο πάνω σε ένα XSR700.


Από τη μοτοσυκλέτα αφαιρέθηκαν τα πάντα, ακόμα και η μονάδα του Abs, πλεονασμός σε ένα flat tracker. Μπρος πίσω ζάντες από το μεγάλο Τενερέ, 19αρες παρακαλώ , και αρκετή δουλειά σε περιφερειακά που σίγουρα έχετε διαβάσει κάπου! Εμείς θα σταθούμε στο μονοκόκ πακέτο του ντεποζίτου-σέλα-ουράς, που δίνει αυτό το μοναδικό, λιγνό, παλιακό στυλ στη μοτοσυκλέτα!

Σχεδιάστηκε σε υπολογιστή σε κάθε του λεπτομέρεια, κατόπιν κατασκευάστηκε καλούπι σε μηχανή cnc για να καταλήξει στο κοστούμι που έγινε από πολυεστέρα. Το εκατέρωθεν εξέχον πλαίσιο προσωπικά το βρίσκω εξαιρετικό σαν σύλληψη και θα έλεγα ότι κρύβεται δια της παρουσίας του, καθώς δείχνει αναπόσπαστο μέρος της ευρύτερης σχεδιαστικής φιλοσοφίας
και οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια να καλυφθεί μάλλον θα αλλοίωνε την μίνιμαλ εμφάνιση.

Η μάσκα μπροστά με το διπλό
σύστημα προβολέων μόνο μπόνους δίνει στο όλο project, ξεχωριστή μέσα στο καταιγισμό των στρογγυλοφάναρων φώτων!
Το πραγματικό ρεζερβουάρ βρίσκεται κάτω από αυτό που βλέπουμε, κρυμμένο, όπως κρυμμένες είναι και οι καλωδιώσεις με τα ηλεκτρονικά, πράγμα όχι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, καθώς οι μικρές διαστάσεις του κουστουμιού υπαγόρευαν σχολαστική δουλειά. Το χρώμα έρχεται από τα ’70ς, όπου έβαφε η εταιρεία τις εργοστασιακές XS2. Heritage φάση στη
βαφή, αλλά και στο εντυπωσιακό πλαϊνό καπάκι- number plate, που βρίσκεται από τη δεξιά πλευρά μόνο.
Γιατί αριστερά δεσπόζουν οι δυο εξατμίσεις, εντυπωσιακές μέσα στην απλότητά τους , με το μελετημένο τελείωμα τους και το Jig saw προστατευτικό για τα πόδια να θυμίζει σε όλους ποιος κρύβεται πίσω από τη μοναδική κατασκευή!

The Slidder, έκανε αισθητή τη παρουσία του στην εγχώρια έκθεση «Ημέρες Μοτοσυκλέτας»

Το καλοκαίρι που μας πέρασε όμως,  συμμετείχε στο Wheels & waves. Μια εξαιρετική εκδήλωση, για τους λάτρεις της custom σκηνής, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια από το ρεύμα των cafe racer και του ρετρό και μας έχει παρουσιάσει εξαιρετικές μοτοσυκλέτες ανα καιρούς.

Eντυπωσίασε κοινό και διεθνή μέσα πραγματικά και μεταξύ αυτών βρίσκοταν και ο Mamola, προσκεκλημένος της Alpine Stars. Ζήτησε λοιπόν να την οδηγήσει- πώς μπορείς να πεις όχι σε ένα θρύλο- και εν τέλει η μοτοσυκλέτα χρησιμοποιήθηκε για ένα διαφημιστικό της Alpine stars! Από την εκδήλωση και τα γυρίσματα προέρχεται το μοναδικό βίντεο
που ακολουθεί, από τις κάμερες των Jig Saw και ευχαριστούμε τον Πέτρο για την εμπιστοσύνη!

Η σελίδα του Jigsaw customs 

Εικόνες: caferacers.gr & επιπλέον Jig Saw customs & Alexandros Giagiakos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.