The Real Intellectuals “The Wheel to build” show. 2-3 April 2016

The wheel to build show

Οι Real intellectuals παίζουν με τις λέξεις. Κάπως έτσι εφηύραν, το όνομα στο κατάστημα τους, που είναι κάτι παραπάνω από μαγαζί όπως έχουν αποδείξει.
Παίζουν όμως και με το πάθος τους, τους 2 τροχούς, διοργανώνοντας εκδηλώσεις με στίγμα και χαρακτήρα, σαν τα μηχανάκια που αρεσκόμαστε να καβαλάμε και να βλέπουμε! Κάπως έτσι, μετά το Rotten Race, γεννήθηκε το “The wheel to build”. Wheel, όπως τροχός, αλλά στο προφορικό σημαίνει και will, τη θέληση να κάνεις ένα μηχανάκι με το προσωπικό σου γούστο πάνω του, να το customαρεις.
Με αφορμή το επερχόμενο σόου, πήραμε μια μικρή συνέντευξη από το Νίκο Θεοδωρόπουλο, θέλοντας να κάνουμε κάτι παραπάνω από μια απλή αναφορά στο event, αλλά και να δώσουμε μια γεύση από τους TRI στους αναγνώστες.

 

-Wheel to build, λοιπόν. Από που αντλήσατε την ιδέα;

– Κοίτα, επιρροές έχει από το Bike shed που έχουμε επισκεφτεί. Μία ανάλογου ύφους  έκθεση θέλουμε να είναι και αυτή. Κάτι σαν γκαλερί μοτοσυκλετών, και ο χώρος που θα διεξαχθεί συνεισφέρει πολλά στη δημιουργία της ατμόσφαιρας που θέλουμε να επιτύχουμε. Εν ολίγοις, θα είναι χωρισμένη σε δυο βασικά μέρη: στα custom Μηχανάκια, που θα παρουσιαστούν με με λίγο τέχνη, κάποια κράνη , μερικές custom βαφές και στο άλλο θα είναι εταιρείες ως πιο επίσημες συμμετοχές με μηχανάκια που θα εκπροσωπούν το ρεύμα της εποχής και το ύφος του σόου.

– Ποιός έιναι ο σκοπός του σόου;
– θέλουμε να δώσουμε χαρακτήρα κι ατμόσφαιρα στην έκθεση και όχι άπλα μια παρουσίαση κάποιων μοτοσυκλετών.Ο σκοπός δεν είναι να βγάλουμε λεφτά, που δε βγάζουμε, αλλά να κάνουμε κάτι όμορφο. Γιαυτό και έχουμε περιορίσει τις συμμετοχες ανα εκθέτη στις 3. Δε θέλουμε να στοιβάξουμε μερικές μοτοσυκλέτες- πρεέπει να μπορούν να «αναπνεύσουν»!. Θέλουμε να αναδειχθούν οι ιδιαίτερες δουλειές τις καθε μιας, να μπορεί ο επισκέπτης να τις περιεργαστεί σε όλες τις όψεις τους.

– Σε αυτή τη παρθενική εμφάνιση στα ελληνικά δρώμενα, τι θεωρείς ως επιτυχία για αυτήν όταν κλείσουν τα φώτα της;

-Η επιτυχία της θα είναι η προσέλευση του κόσμου και το ενδιαφέρον που θα δείξει. Αυτό θα είναι το κίνητρο να το επαναλάβουμε και να γίνει θεσμός. Θέλουμε κόσμο να έρθει, να δει, να συνομιλήσει με τους κατασκευαστές και τους κατόχους και γενικά να περάσει καλά.

 The wheel to build show

– Δώσε μερικές πληροφορίες για την οργάνωση.
– Στο μπαρ θα έχει ζωντανή μουσική από διάφορες μπάντες και dj , εξωτερικά θα έχει αίθριο για το κόσμο, καφέδες κλπ.Γενικά θα είναι μια καλή φάση νομίζω. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι 10-21.00  Σάββατο και Κυριακή 2-3 Απριλίου. Να τονίσω ότι παιδιά στην Αθηναΐδα βοηθάνε πάρα πολύ πραγματικά και καραγουστάορυν και είναι αρωγοί, αληθινοί στη προσπάθεια της διοργάνωσης του event, το οποίο συνδιοργανώνεται με το caferacercult.gr.

Θα γίνει μια ψηφοφορία για το καλύτερο μηχανάκι από το κόσμο που θα έρθει να δει, με το εισιτήριο θα παίρνουν κάποιο χαρτί όπου θα μπορούν να δηλώνουν τα αγαπημένα τους και η νικητήρια μοτοσυκλέτα θα βραβευθεί τη Κυριακή το βράδυ.
Τα μηχανάκια που θα συμμετάσχουν κυμαίνονται γύρω στα 40 στη Γκαλερί. Αν τυχόν μαζευτούν πολλά περισσότερα θα δείξει τι μπορούμε να κάνουμε με το χώρο, πράγμα που ήδη έχουμε κατά νου,καθώς  το ενδιαφέρον είναι μεγάλο ήδη.
Δε θα μπουν μηχανάκια που απλά έχουν αλλάξει μια σέλα και 2 φτερά πχ, αλλά projects που θα έχουν να δείξουν πολλά περισσότερα και να έρθουν οι κάτοχοι τους να τα παρουσιάσουν στο κόσμο οι ίδιοι!

– Οι συμμετοχές σε τι στυλ θα παίζουν;

– Από στιλ μετατροπών αναζητούμε τη σύγχρονη καστομ σκηνή όπως εκπροσωπείται σήμερα από το κυρίως ρεύμα των cafe racer, scrambler, retro, bobber κλπ, χωρίς φυσικά να αποκλείουμε
και κάποιο ιδιαίτερο τσόπερ.
Όμορφες και εκλεπτυσμένες συμμετοχές εν ολίγοις!

The wheel to build show

– Ας πούμε λίγα λόγια για τους TRI. Όταν ξεκίνησατε, πώς φανταζόσουν την όλη φάση, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με όποιους περιορισμούς έχει, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο;
– Η φάση με τους Real intellectuals ξεκίνησε αισιόδοξα μπορώ να πω. Όχι με γνώμονα το οικονομικό κομμάτι. Κυρίως να κάνουμε ένα σόου ρουμ, γιατί ως τότε δουλεύαμε σε ένα υπόγειο και επειδή
ερχόταν κόσμος εκεί, είπαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, να μπορεί να έρχεται ο κόσμος άνετα και εμείς να παρουσιάζουμε τις δουλειές μας και να δειγματίζουμε. Κατ’οπιν προχώρησε η φάση στη μορφή του καταστήματος, ως φυσικό επακόλουθο.
Το ίδιο το κατάστημα ξεκίνησε με μεταξοτυπίες που κάναμε στο χέρι, και σιγά σιγά ήρθαν και άλλα πράγματα. Όλα βέβαια πηγάζουν από την αγάπη για τις μοτοσυκλέτες, καθώς καβάλαγα από μικρός και με επιρροή από το εξωτερικό σε ταξίδια και σε χώρους που είχα δει και με ενέπνευσαν .

– Δεν έχεις το άγχος, τρόπον τινά, τoυ να μη πάνε τα πράγματα όπως τα υπολογίζατε;

– Η όλη φάση εμπεριέχει ένα ρίσκο ασφαλώς, καθώς λίγο η κρίση, λίγο το περιορισμένο εγχώριο target group , δε δημιουργούν τις προϋποθέσεις που θα είχε ένα αντίστοιχο μαγαζί στο εξωτερικό ας πούμε! Αλλά εδώ ήθελα να το κάνω, στη χώρα μου και να ‘μαστε!
Είχαμε και μεις βαρεθεί κιόλας να βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια μαγαζιά και πιστεύαμε ότι έλειπε κάτι τέτοιο και ελπίζουμε να κινούμαστε στο σωστό δρόμο με την ιδιαιτερότητά του.
Ακόμα βέβαια οι ξένοι καταλαβαίνουν καλύτερα τι μαγαζί έχουμε, εξοικειωμένοι με αντίστοιχα στο εξωτερικό. Δηλαδή μπαίνουν τουρίστες και σχολιάζουν, «Α, έχει ένα ίδιο μαγαζί στο τάδε ή στο δείνα μέρος». Aπό την άλλη, μπαίνει κόσμος, Έλληνες, και μας ρωτάει π.χ, τι πουλάτε; ή τι έχετε ακριβώς; Αλλά οκ, όλα θέλουν το χρόνο τους ασφαλώς!
Το καλό είναι ότι η νεολαία ενδιαφέρεται πολύ και ψάχνεται για γουστόζικα projects. Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που νέοι αναβάτες αναζητούν το ρετρό ή το παλιό μηχανάκι, που παλιότερα συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.

– Από όταν άρχισες είσαι ικανοποιημένος εδώ  που έχει φτάσει?
– Είμαι πολύ. Το λέω όχι τόσο οικονομικά, αλλά στο ότι γουστάρω να έρχομαι στη δουλειά αυτή και γουστάρω που βρίσκει ανταπόκριση. Αυτά φτάνουν για μένα!

-το όνομα πως προέκυψε?
– Από ένα βιβλίο του Κέρουακ, το “Οn the road”, από που πήραμε τη φράση από μέσα και μας έκατσε γιατί έχει μια λεπτή ειρωνεία, γιατί είμαστε στη φάση της μοτοσυκλέτας μεν, αλλά επ’ουδενι Intellectuals. Πεσ’το και αυτοσαρκασμό.

-Το Rotten Race πως άρχισε?
– To death quake παίζει στην Αγγλία ως το αντίστοιχο του Rotten και αποτέλεσε έμπνευση, ως μια γιορτή ή πανηγύρι ας πούμε σε χωμάτινη πίστα. Η πλάκα είναι πως το Rotten αγκαλιάστηκε από το κόσμο και μαζεύτηκαν 40 μηχανάκια ως συμμετοχές που ήταν ανέλπιστα τέλεια και όλοι ήρθαν με όρεξη και διάθεση για χαβαλέ και αυτή ήταν η επιτυχία της!

– T.r.i. – Ρotten- Wheel to build? Πώς φαντάζεσαι την εξελιξη; Μετά τι ακολουθεί;

– Δε ξέρω, όπως μας έρθει, αν μας έρθει κάτι κιόλας, που θα έχει σκοπό να περάσουμε καλά και να δείξουμε κάτι ξεχωριστό.

 

 The wheel to build show

Επικοινωνία:

info@therealintellectuals.com

(Παλλαδος 9, Ψυρρη)

nikko@thereaLintellectuals.com

info@caferacercult.gr

contact@caferacercult.gr

The-Wheel-to-Build-Motorcycle-Show

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.