HONDA SLR650 by G Garage

HONDA SLR650 by G Garage

HONDA SLR650

 “Simplicity is beauty”

Ο Κονφούκιος δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν έλεγε ότι “η ζωή είναι πραγματικά απλή, αλλά εμείς επιμένουμε να την κάνουμε πολύπλοκη”. Στην εποχή μας η  ικανότητα του ανθρώπου να κάνει τα απλά πράγματα περίπλοκα ονομάζεται τεχνολογική πρόοδος κι εμείς, που βολευόμαστε μέσα σ’ αυτή, χρειαζόμαστε τουλάχιστον κάποια αντίδοτα για να μην ρομποτοποιηθούμε εντελώς.

Μια βόλτα με τη μοτοσυκλέτα όταν οι άλλοι κοιμούνται είναι ένα από αυτά τα αντίδοτα, όσο πιο απλή κι απέριττη η μηχανή , τόσο πιο αποτελεσματικό είναι !  Οι υπέρμαχοι της τεχνολογίας την έχουν πάρει χαμπάρι και κάνουν ότι μπορούν να τις απαγορεύσουν, γελάω και σκέφτομαι ότι ίσως κάποτε αγοράζουμε βενζίνη στη μαύρη αγορά και καβαλάμε “παράνομες μηχανές εσωτερικής καύσης” τις νύχτες χωρίς φεγγάρι . . .

Η μηχανή της παρουσίασης μας εμπίπτει σ’ αυτή την κατηγορία, η αγχολυτική δράση της και η αποτελεσματικότητα ως μέσο φυγής από την καθημερινότητα νομίζω είναι προφανείς .

 

 

  HONDA SLR 650

 

“You meet the nicest people on a honda” η πιο πετυχημένη διαφήμιση της εταιρίας από παλιά, θυμάμαι πιτσιρικάς την άκουγα κανονικά μ’ αυτή και χαιρόμουν καβαλώντας BMW γιατί δεν ανήκα σ’ αυτούς !  Παρ’ όλα αυτά στην πορεία, από τις 26 επίσημες ερωμένες μου, οι τρεις ήταν κόρες του Soihiro, ένα XR600R ως φόρος τιμής για την πρώτη μηχανή που μου έφυγε η μαγκιά οδηγώντας τη στην τρυφερή ηλικία των 17 χρόνων, ένα Dominator 650 ως εκδίκηση σε μία Ηusqvarna 610 enduro που μου έκανε τη ζωή κόλαση και τελευταία ένα SLR650 σαν του άρθρου για να το κάνω scrambler !

Τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου κινητήρα που είναι στην παραγωγή από το 88 έως σήμερα (FMX650), τα έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο, βλέπε modern scramblers Honda NX650 Dominator. Το σημαντικό ατού του SLR650 για την συγκεκριμένη μετατροπή έναντι του αδελφού Dominator έχει σχέση με τις παρεμβάσεις και το κόστος της μετατροπής που είναι σημαντικά μικρότερο.

Πιο συγκεκριμένα το SLR έχει από τη μαμά του τον 19άρη εμπρός τροχό που χρειαζόμαστε αντί τον 21 ιντσών του Dominator, έχει τον μεγαλύτερο δίσκο εμπρός και τη δαγκάνα της Brembo που δεν απαιτούν καμία μετατροπή αντίθετα με του Dominator, έχει μικρότερες διαδρομές αναρτήσεων που ταιριάζουν με το νέο look χωρίς δαπανηρές παρεμβάσεις σ’ αυτές και τέλος έχει πολύ στιβαρότερο πλαίσιο ορθογωνικής διατομής (που δανείστηκε και το επόμενο FMX).

 

HONDA SLR650 TRACKER

 

HONDA SLR650 TRACKER

 

 Πατέρας του project το G Garage speed shop (Roma) και τυχερός ιδιοκτήτης ο Luca που ελπίζω να την χαίρεται δεόντως. Η μετατροπή είναι πολύ επιτυχημένη και κοντά σ’ αυτό που είχα κι εγώ στο μυαλό για τη δικιά μου, συνδυάζοντας τις ισορροπημένες αναλογίες και το επιθετικό look με την πρακτικότητα και την ευκολία χειρισμού όπως αρμόζει σ’ ένα street tracker για καθημερινή χρήση. 

 

HONDA SLR650 TRACKER

 

Η αρχή κατά τα γνωστά γίνεται από το πίσω μέρος σε συνδυασμό με το ντεπόζιτο που έχει επιλεγεί (φαίνεται να είναι από κάποιο παλιό CB) για να προκύψει η επιθυμητή ευθεία. Εδώ δεν επιλέχθηκε η ευκολότερη λύση που ευνοείται από την κατασκευή του συγκεκριμένου σκελετού δηλαδή η διατήρηση του τριγώνου της μαμάς και η προσθήκη ενός frame loop με οδηγό αυτό αλλά κατασκευάστηκε εκ νέου όλο το πισωσκέλετο, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες.

 

HONDA SLR650 TRACKER

 

To πίσω μέρος κατασκευάστηκε αφαιρούμενο, η έδραση του αμορτισέρ στο σκελετό δεν άλλαξε όπως βλέπουμε, αλλά φτιάχθηκε καινούργια βάση στο ψαλίδι καταργώντας το μοχλικό σύστημα pro-link της μαμάς όπως βλέπουν οι πιο παρατηρητικοί. Οι πληροφορίες που μας δίνουν είναι ότι εμπρός χαμήλωσε κατά 3 εκατοστά (ανέβηκαν τα καλάμια στις πλάκες) και πίσω κατά 5 εκατοστά με την προσθήκη νέου αμορτισέρ.

Γι’ αυτούς που δεν επιθυμούν τόσο δραστικές μετατροπές και επιθυμούν να διατηρήσουν το μοχλικό σύστημα (σωστότερο κατά τη γνώμη μου για την προοδευτική λειτουργία της ανάρτησης) έχουν την επιλογή κοντύτερου αμορτισέρ από Suzuki SV650 που δουλεύει πολύ καλύτερα ή αν θέλουν πλήρως ρυθμιζόμενο μπορούν να ψάξουν ένα από SV/TL 1000 ή κάποιο παλιότερο GSXR.

 

HONDA SLR650 TRACKER

 

Ο κινητήρας όπως αναφέρεται λύθηκε, επισκευάστηκε και βάφτηκε μαύρος με βουρτισμένες τις ψύκτρες. Εδώ είναι για μένα το σημαντικό κόστος, έχετε υπόψη ότι ο κινητήρας είναι αλεξίσφαιρος και μπορεί να βγάλει πάνω από 100.000 χλμ μόνο με μία αλλαγή καδένας γύρω στα 60.000χλμ, αν όμως απαιτηθεί γενική επισκευή το κόστος θα ξεπεράσει εύκολα τα 1000 € και αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί και φυσικά να ελεγχθεί η κατάσταση του πριν την αγορά του δωρητή σώματος.

 

HONDA SLR650 TRACKER

  

Τα υπόλοιπα φαίνονται στις φωτογραφίες και συνθέτουν ένα ομοιογενές σύνολο με ιδιαίτερο slim look που προσωπικά μου αρέσει πολύ. Οτιδήποτε περιττό καταργήθηκε , το φιλτροκούτι αντικαταστάθηκε με μία φιλτροχοάνη και οι χειροποίητοι λαιμοί των εξατμίσεων μετακόμισαν κάτω από τον κινητήρα έχοντας στο άκρο τους ένα σιγαστήρα διακοσμητικού χαρακτήρα !

Το σύνολο ντεπόζιτου-χειροποίητης σέλας είναι πανέμορφο, τα φτεράκια απαραίτητο αξεσουάρ για καθημερινή χρήση είναι τόσο μίνιμαλ που δεν μου χαλάνε την εικόνα.

 

HONDA SLR650 TRACKER

 

Το τιμόνι flat tracker ταιριάζει με το μπροστινό και το custom φαναράκι τύπου bates και τέλος όλα τα αλουμινένια χειροποίητα εξαρτηματάκια όπως τα μαρσπιέ και οι προφυλακτήρες αλυσίδας και γραναζιών δένουν τόσο πολύ με το σύνολο που ακόμα και η original ποδιά του κινητήρα που παρέμεινε φαίνεται χειροποίητη.

 

HONDA SLR650 TRACKER

 

HONDA SLR650 TRACKER

 

HONDA SLR650 TRACKER

 

Δεν είναι μία εξωτική κατασκευή, ούτε κάποιο σπάνιο εργαλείο που φοβάσαι ότι θα χαλάσει αν το μεταχειρίζεσαι πολύ, είναι χάρμα οφθαλμών και μπορείς να το έχεις κάθε μέρα μαζί σου γιατί, κακά τα ψέματα, ο έρωτας μπορεί να γεννιέται με την πρώτη ματιά, αλλά πρέπει να δοκιμάζεται καθημερινά για να διαρκέσει, όποιος δεν καταλαβαίνει ας συνεχίσει να ξεφυλλίζει περιοδικά !!!

 

G Garage speed shop (Roma)           http://www.ggarage.it/

 

Πηγές : 

http://www.inazumacafe.com/2014/01/slr-650-by-g-garage.html

http://fred-ggaragespeedshop.blogspot.gr/2013/09/slr-650-tracker-luca.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.