SUZUKI GN 250 CITY SCRAMBLER

SUZUKI GN 250 CITY SCRAMBLER

Να πως ένα ασχημούτσικο, όσο και αδύναμο, custom-άκι μεταμορφώνεται σε ένα ευέλικτο και παιχνιδιάρικο scrambler. Και όμορφο οπτικά και καλό εργαλειάκι στα χέρια του ιδιοκτήτη του. Ας ανακρίνουμε τους μάστορες που το έφτιαξαν, τον Παντελή Μενεγάκη και τον Λευτέρη Μητσόπουλο.

1        Σε ποια μοτοσυκλέτα βασίζεται το project και σε τι στυλ έχει διαμορφωθεί;

 Το projectβασίζεται στο, λίγο άσχημο, chopper styleτης Suzuki, το GN 250. Η ιδέα είναι εμπνευσμένη από το GN 125 «The Gariblanco» και δόθηκε από τον ιδιοκτήτη της, Χάρη Βασιλείου, ο οποίος την απέκτησε μετά από 10 χρόνια ακινησίας μην ξέροντας αν θα δουλέψει ποτέ ξανά.

Το στυλ στο οποίο διαμορφώθηκε είναι ένα City Scrambler.

2) Τι εργασίες έχουν γίνει στο μοτέρ;

 Στο μοτέρ δεν έχουν γίνει ιδιαίτερες αλλαγές παρά μόνο ένα καθάρισμα από αράχνες και αρκούδες στο καρμπυρατέρ, μια συντήρηση και… ΡΟΑΑΑΑΑΡΡΡΡ!!!

3) Τι εργασίες έχουν γίνει στο πλαίσιο και στα περιφερειακά;

Αφαιρέσαμε οτιδήποτε δεν χρειάζονταν, καπάκια, φιλτροκούτι, βάσεις μπαταρίας, σέλα, τιμόνι, φώτα, όργανα κ.τ.λ. Στο πλαίσιο προσθέσαμε ένα FrameLoopστο πίσω μέρος. Αλλάξαμε τις αναρτήσεις με πιο μακριές στο πίσω μέρος καθώς και μεγαλύτερη ζάντα από BMW κρατώντας το original κέντρο του GN.

Η σέλα κατασκευάστηκε από την αρχή και το ντεπόζιτο φροντίσαμε να έρθει στο ίδιο ύψος και ευθεία με την υπόλοιπη μηχανή. Επίσης τα πλαϊνά καπάκια είναι χειροποίητα.

4) Υπάρχουν εργασίες που θα γίνουν στο μέλλον πάνω στην μοτοσυκλέτα;

Μια μοτοσυκλέτα νομίζω ότι ποτέ δεν τελειώνει οριστικά, πάντα κάτι θα προσθέτεις ή θα θέλεις να αλλάξεις.

5) Ποιό το δυνατό και ποιό το αδύνατό της σημείο;

 Είναι τρομερά οικονομικό καθώς και πάρα πολύ ευέλικτο για βόλτες καθημερινές μέσα στην πόλη. Όχι απαραίτητα αδύναμο σημείο αλλά για μένα προσωπικά είναι λίγα τα κυβικά.

6) Τι χρήση θα έχει η μοτοσυκλέτα (βολτάδικη, καθημερινή, θα την έχεις να την βλέπεις, κτλ)

 Η χρήση που της κάνει ο Χάρης είναι καθημερινή αν και αποφεύγει να την οδηγεί όταν βρέχει μην θέλοντας να λερώσει το καινούργιο του μωρό.

7)  Άλλες μοτοσυκλέτες στα σκαριά;

 Ένα project που τελειώνει σε λίγο είναι ένα Honda Dominator NX 650 που πιστεύω ότι θα σας αρέσει. Άλλες μηχανές που έχουμε είναι μια AfricaTwin,ένα YamahaTenere 660 XTZ και άλλο ένα Suzuki που μάλλον προορίζεται για την κοπελιά του Παντελή μήπως και δικαιολογήσει όλες τις ώρες που περνάει στο συνεργείο «παραμελώντας» την.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Χάρη Βασιλείου που μας εμπιστεύτηκε το project και τον Βαγγέλη Καρταμπάνη που μας δίνει μια γωνία στο συνεργείο του και για την βοήθειά του ως γενικός γνώστης του επαγγέλματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.