Το R69S της BMW θεωρείται γενικά σήμερα, από τις καλές στιγμές της BMW των ‘60s, καθώς το γράμμα S υποδήλωνε, όπως και σήμερα, πώς πρόκειται για σπορ κατασκευή. Το R69s λοιπόν είχε 42 ίππους, 7 περισσότερους από το απλό R69. Περιζήτητο σήμερα, σίγουρα κάποιοι θα θεωρήσουν casus belli το customάρισμα μιας τέτοιας μοτοσυκλέτας. Οι Σλοβένοι έχουν κάνει τόσο καλή δουλειά όμως, που ήδη το μηχανάκι τους έχει διακριθεί ήδη ως best bike χρονιάς από sites του εξωτερικού. Όχι άδικα!
Ερχόμενοι με φόρα από άλλο ένα BMW που είχαν μετατρέψει, το R80 “Mobster”, αγόρασαν το R69 του 1964,το οποίο ούτε στα νιάτα του ήταν στόκ: για την ακρίβεια, ήταν από τότε βελτιωμένο για συμμετοχή σε αγώνες της εποχής για αρκετά χρόνια, ώσπου εγκαταλήφθηκε στη μοίρα του ξεζουμισμένο και σε άθλια κατάσταση.
Αρχές του 2014 ξεκινάει η ανακατασκευή και οι μετατροπές. Οι Σλοβένοι χρησιμοποίησαν το ίδιο πλαίσιο που είχαν χρησιμοποιήσει και στο R80,αυτό το R69. Στο Mobster χρησιμοποιήθηκε με το σκεπτικό να αποδίδει ένα vintage feeling. Το Voltron όμως σχεδιάστηκε ως ένα αμάγαλμα παλιού και νέου. Οι ιδέες για τη μορφή του τους ήρθαν κατά τη διάρκεια που δούλευαν πάνω στο R80. Ερωτήματα του στυλ <<αν αυτό το κάναμε έτσι, ή αυτό το σχεδιάζαμε αλλιώς>> στριφογύριζαν στα κεφάλια των ER motorcycles, που έμειναν μόνο στη θεωρία στο Mobster. Έγιναν πράξη όμως στο Voltron, μετά από τέσσερις περίπου μήνες δουλειάς πάνω του.
Ένα μίγμα scrambler & street tracker, με έμφαση στις καθαρές γραμμές και την οπτική λιτότητα. Όπως σχολιάζουν οι ίδιοι, είναι σαν να παρουσίασαν το νέο μοντέλο του Mobster , τον αντικαταστάτη του.
Η μοτοσυκλέτα χρειάστηκε πολύ δουλειά για να φτάσει στο αποτέλεσμα που βλέπετε στις οθόνες σας και πολύ περισσότερη από το R80. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι, βάρος έριξαν επίσης στο να κάνουν τη μοτοσυκλέτα περισσότερο ευέλικτη, βελτιώνοντας την οδική συμπεριφορά και τη θέση οδήγησης. Οτιδήποτε έχει σχέση με περιφερειακά είναι χειροποίητα. Υποπλαίσιο, σέλα, φτερά, εξατμίσεις, κουτί μπαταρίας, φώτα, διάφορες βάσεις, από αυτές που κρατάνε τα φτερά ως αυτές της πινακίδας και διάφορα άλλα μέρη. Τα ηλεκτρικά είναι εξ ολοκλήρου νέα ενώ το μοτέρ δεν είναι αυτό το R69, καθώς δε μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, αλλά αυτό ενός R80RT,ανακατασκευασμένο,με μετάδοση από R100. Το ρεζερβουάρ προέρχεται από R60/5.
Το όνομα της μοτοσυκλέτας δεν αποφασίστηκε σε μια νύχτα. Έψαχναν καιρό να βρουν κάποιο που να είναι εύηχο και να δίνει μια φουτουριστική γεύση παράλληλα. Τελικά επιλέχθηκε το Voltron, που ήταν ένα γιγάντιο ρομπότ από τιτάνιο σε κάποια παλιά κινούμενα σχέδια και ήταν ο προστάτης του σύμπαντος απέναντι στις δυνάμεις του κακού…Κατά αντίστοιχο τρόπο, για την ER Motorcycles, αντιπροσωπεύει την πιο προχωρημένη δημιουργία τους, υπερασπίζοντας τη δουλειά τους και τις ιδέες τους, χαράζοντας το δικό του δρόμο από το παρελθόν στο μέλλον.
Το μηχανάκι έχει ήδη πουληθεί σε πριβέ δημοπρασία στην έδρα της εταιρίας πιθανότατα, τη στιγμή που γράφτηκε αυτό το άρθρο. Όταν μας έστειλαν το υλικό, έλεγαν πώς αναζητούσαν έναν ανοιχτόμυαλο ιδιοκτήτη, που εκτιμά τη ζωή, έχει το πάθος του design μέσα του για να εκτιμήσει αυτό που θα καβαλήσει και δε φοβάται να κατακτήσει το άγνωστο! Υπερβολικοί; Δε ξέρω. Εγώ θα έλεγα ότι είναι μάλλον συνειδητοποιημένοι!
Close-up detail images of R69S Voltron
The R80 Mobster
Thanks to ER Motorcycles for the info provided to caferacers for this article.