Carl Fogarty’s HONDA DOMINATOR 650

FOGGY DOMINATOR

  O Carl Fogarty είναι ένας ζωντανός θρύλος των αγώνων μοτοσυκλέτας, αν συνυπολογιστούν οι αριθμοί των πρωταθλημάτων και των αγώνων που κέρδισε στην καριέρα του θα μπορούσε να θεωρηθεί ο πιο αναγνωρισμένος οδηγός αγώνων Superbikes όλων των εποχών. Το 1988 έτρεξε τον πρώτο του διεθνή αγώνα με Honda, την ίδια χρονιά η εταιρία λάνσαρε το πρώτο Dominator 650.  H μοίρα τους τράκαρε 25 χρόνια μετά, όταν το αδιάφορο γι’ αυτόν τότε Dominator, μεταλλαγμένο σε “Dominatrix” από την IDP Moto  τράβηξε επιτέλους την προσοχή του και η επόμενη μέρα τον βρήκε στο συνεργείο της ΙDP μ’ ένα ρεζερβουάρ παραμάσχαλα να ζητάει το δικό του Dominator Flat tracker . . .

FOGGY DOMINATOR

  To Honda Dominator είναι συνηθισμένος  δωρητής σώματος για scrambler/Flat tracker projects, παλαιότερα έχουμε κάνει και σχετικό αφιέρωμα με την σειρά modern scramblers :

http://www.caferacers.gr/index.php/motorcycles/173-modern-scramblers-honda-dominator-nx650

http://www.caferacers.gr/index.php/motorcycles/173-modern-scramblers-honda-dominator-nx650

Ο Foggy όμως δεν ήταν συνηθισμένος πελάτης και η μοτοσυκλέτα του έπρεπε να είναι ξεχωριστή και προσεγμένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια. Οι υπεύθυνοι της IDP ίδρωσαν προς στιγμή με την ιδέα αλλά δε μάσησαν, το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο και πραγματικά ξεχωριστό, όπως αρμόζει στον θρυλικό ιδιοκτήτη της.

  Βλέποντας τις φωτογραφίες γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι τα στοιχεία που χαρίζουν στην κατασκευή είναι το ρεζερβουάρ και το σύνολο ουρά/σέλα . Και τα δύο ξεχωριστά κομμάτια που έφερε ο ιδιοκτήτης Carl , το ρεζερβουάρ αλουμινένιο από κάποιο αγωνιστικό CCM ένδοξης εποχής και η ουρά από fiberglass επίσης, φέρουν την υπογραφή του και προσδίδουν τη μοναδικότητα του χαρακτήρα του.

  Το υπόλοιπο έργο ανέλαβε η IDP, σεβόμενη τις επιθυμίες του Carl, τις αναλογίες που έπρεπε να τηρηθούν για το αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά και τις απαραίτητες τεχνικές βελτιώσεις για να μπορεί να χαμογελάει ο πολυ-πρωταθλητής πάνω της …

Foggy Dominator

  Στο αισθητικό κομμάτι το μοναδικό γυαλισμένο ρεζερβουάρ σε σχήμα δάκρυ δένει αρμονικά με το μίνιμαλ φτεράκι εμπρός, το αλουμινένιο τιμόνι της Renthal και το μικρό universal κοντεράκι, ενώ το number plate με το λογότυπο του Foggy εμπρός, τιμής ένεκεν, είναι η ταυτότητα του εργαλείου ! Τιμητικά γυαλίστηκε και η πάνω πλάκα του πιρουνιού, τα κάρτερ του κινητήρα ενώ ο υπόλοιπος βάφτηκε ξανά με ειδικό ασημί βερνίκι.

  Στο πίσω μέρος, η απαραίτητη κοπτοραπτική στο σκελετό εξαφανίζεται κάτω από την μονοκόματη σέλα ουρά και αρκεί, τίποτα περιττό δε σώθηκε, το φιλτροκούτι καταργήθηκε και η μπαταρία φιλοξενείται πια σ’ ένα όμορφο ανοξείδωτο κουτί. H σέλα ειδική παραγγελία στον Steve Adams, επενδεδυμένη με αδιαβροχοποιημένο σουέτ δέρμα, φροντίζει για την απαραίτητη πρόσφυση του Carl σε διαφορετικές γωνίες (!) αφού είναι γνωστή η αρρώστια του με τις extreme σούζες που χάριζε απλόχερα στους θεατές σε κάθε τερματισμό του !!!

Foggy Dominator

  Στο στήσιμο της μοτό έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο ο Carl και οι άκρες του (!) από τους αγώνες, έτσι ο “suspension man” Andy Dawson έστησε για τον φίλο του ένα αμορτισέρ OHLINS ειδικό για την εφαρμογή και τις απαιτήσεις του πελάτη και υποπτεύομαι ότι περιποιήθηκε και την μπροστινή ανάρτηση εσωτερικά, γιατί εξωτερικά φαίνεται η γνήσια. Δύο 17άρες γυαλισμένες ζάντες Talon πλέχτηκαν στα γνήσια κέντρα και δέχτηκαν με χαρά τα cult πια ΤΚC80 της Continental για το απαραίτητο τσαμπουκά.

  Η όλη κατασκευή φαίνεται εξαιρετικά απλή και όμορφη, κρύβοντας όμως λεπτομέρειες που σκοτώνουν. Όποιος γνωρίζει και παρατηρήσει τις κολλήσεις στους χειροποίητους λαιμούς και την διπλή εξάτμιση-κόσμημα, θα ορκιστεί ότι έχουν γίνει από ρομπότ μαζικής παραγωγής, εδώ έβαλε το χεράκι του o Geoff, άλλος φίλος γκουρού στις εξατμίσεις F1. H ποιότητα της βαφής επίσης εξαιρετική από τον Spidey της IDP, γενικά τίποτα δεν έμεινε στην τύχη του, ακόμα και οι βίδες άλλαξαν με άλλες τιτανίου, ένας κουβάς χρειάστηκε από δαύτες αλλά τις αξίζει !

 Foggy Dominator

  Την πολυπόθητη μέρα της παράδοσης είχε τον κλασσικό Αγγλικό γκρίζο παλιόκαιρο, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το χαμόγελο του Foggy όμως ήταν τόσο πλατύ που διάλυσε γρήγορα τα σύννεφα, τέτοιο παιχνίδι δεν αξίζει να κάθεται στο σαλόνι ούτε ο Carl είναι άτομο που θα κάθεται στον καναπέ και θα το χαζεύει για πολύ . . .

dominator

IDP Moto web : http://www.idpmoto.com/

IDP Facebook : https://www.facebook.com/pages/IDP-Moto-Ltd/407867612603922

Πηγή : http://thebikeshed.cc/2014/10/31/foggys-tracker/

https://www.facebook.com/BikeShedMotorcycleClub

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.