BMW R65 SILVER RAVEN by ED. TURNER

BMW R65 CAFE RACER

 

  ‘Έχετε σκεφτεί ποτέ τι σας κάνει να ξυπνάτε ευχάριστα το πρωί ; Τι σας ωθεί να πετάγεστε σαν ελατήριο από το κρεβάτι χαμογελώντας, αντί ν’ αλλάζετε πλευρό αναβάλλοντας το αναπόφευκτο ; ‘Ενα ωραίο όνειρο και κάποια που σας περιμένει να ξυπνήσετε, λέω εγώ και ερμηνεύστε το όπως θέλει ο καθένας σας . . . Αν διαβάζουν και οι κοπέλες σας πείτε αμέσως : ” εσένα σκέφτομαι αγάπη μου”, αν όχι αρπάξτε το κράνος σας και καβαλήστε τη πριν σας πάρουν χαμπάρι !!!

  Το όνειρο ενός μηχανόβιου πάλι είναι μεγάλη ιστορία και σεις είστε και δύσκολοι, δεν ονειρεύεστε απλώς να πάτε στην αντιπροσωπεία με μία βαλίτσα φράγκα και να αγοράσετε όποιο μοντέλο σας γυαλίσει ! Ονειρεύεστε να φτιάξετε την καλή σας μοναδική, όπως την γουστάρετε εσείς, φταίμε και μεις λίγο σ’ αυτό, είμαστε καμένοι και το λέμε … Και κάπου εδώ το όνειρο σας αρχίζει να γίνεται και το όνειρο κάποιου άλλου που λέγεται builder, κάποιου που ακούει τη φαντασίωση σας και ονειρεύεται το αποτέλεσμα και μπλέκονται τα όνειρα σας μ’ αυτά των φίλων σας που μολύνονται κι αυτοί από το μικρόβιο και γίνεται ολόκληρο ρεύμα, δεν είναι πια όνειρο είναι ομαδική ονείρωξη ενάντια στην μιζέρια της καθημερινότητας !!! 

 

 

BMW R65 CAFE RACER

 

      Ο dreamer στην περίπτωση μας είναι Γάλλος και λέγεται Benoit και ο builder είναι ο Karl Renoult με διακριτικό τίτλο  ED. TURNER (από το Αγγλικό “HEAD TURNER” διαβασμένο από Γάλλο ..). To όνειρο του ιδιοκτήτη δεν ήταν απλό, ήθελε μία ριζοσπαστική cafe racer με στοιχεία muscle bike και φουτουριστικές επιρροές και ο Karl Renoult ανταποκρίθηκε στην πρόκληση κάνοντας μία μηχανή 35 ετών να φαίνεται σύγχρονη και αντισυμβατική. 

 

 BMW R65 CAFE RACER

 

To μοντέλο δότης είναι ένα R65 του 1979, βέβαια τα μόνα που έχουν μείνει από αυτό είναι ο κινητήρας και το εμπρός τμήμα του σκελετού. Το πίσω μέρος (ψαλίδι και τροχός) προέρχεται από ένα μεταγενέστερο R1150, οι πιο παρατηρητικοί θα προσέξουν την μετατροπή στο ψαλίδι (καταργήθηκε το paralever) και τον σκελετό ώστε να εδράσει στη σωστή γωνία το μονό αμορτισέρ. Το πίσω φρένο μαζί με τη δαγκάνα μεταμοσχεύθηκε αυτούσιο από το 1150, όπως και η τρόμπα με μεταλλικό σωληνάκι.

 

BMW R65 CAFE RACER

 

BMW R65 CAFE RACER

 

 Στο μπροστινό μέρος τοποθετήθηκε αυτούσιο το πιρούνι και οι ακτινικές δαγκάνες από ένα Kawasaki Z1000 και ταίριασαν αριστοτεχνικά με τον τροχό και τους δίσκους του R1150, συμβάλλοντας στην ριζική βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και της επιβραδυντικής ισχύος της κατασκευής. Τα λάστιχα στις 17άρες πια ζάντες είναι DUNLOP SPORTMAX σε σύγχρονες διαστάσεις (120 & 180 αντίστοιχα)

 

BMW R65 CAFE RACER

 

Το μπροστινό μέρος συμπληρώνεται μ’ ένα χειροποίητο φαίρινγκ με ενσωματωμένο προβολέα xenon για να προσδοθεί το επιθυμητό φουτουριστικό στυλ, δένοντας αρμονικά με το χειροποίητο control panel, ενώ η “Αγγλική” διπλή γκαζιέρα και τα κλασσικά  fat grips (Beston type) προσδίδουν την απαραίτητη retro πινελιά.

 

BMW R65 CAFE RACER

 

BMW R65 CAFE RACER

 

BMW R65 CAFE RACER

 

Η σέλα είναι φυσικά χειροποίητη με την υπογραφή του ED. TURNER και η ουρά που ανήκε κάποτε σ’ ένα ταπεινό HONDA CB400, στολίστηκε με δύο ρετρό φαναράκια σε στυλ endurance 80s. 

 

BMW R65 CAFE RACER

 

BMW R65 CAFE RACER

 

BMW R65 CAFE RACER

 

Τα αλουμινένια ποδωστήρια (rearsets) και τα απαραίτητα clip ons τοποθετούν τον αναβάτη σε επιθετική θέση, ενώ ταυτόχρονα από τους χειροποίητους ανοξείδωτους λαιμούς και τα κοντά retro τελικά των εξατμίσεων ηχούν τα τύμπανα του πολέμου ! Ο κινητήρας δεν αναφέρεται να έχει υποστεί μετατροπές, η ευστροφία του σε σχέση με τα μεγαλύτερα αδελφάκια ταιριάζει στον χαρακτήρα που υποδύεται στη συγκεκριμένη, μόνο δύο ελεύθερες φιλτροχοάνες έχουν προστεθεί για να βελτιωθεί η αναπνοή του, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στον ψαρωτικό ήχο του θηρίου που ανασαίνει και βρυχάται !

 

BMW R65 CAFE RACER

 

 Το ρεζερβουάρ τέλος είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο από μόνο του και δίνει όλο το χαρακτήρα της κατασκευής. Στην τελική έκδοση που είδατε μέχρι τώρα είναι αλουμινένιο χειροποίητο και χαρακτηριστικό του στυλ του Karl, στην πρώτη έκδοση προσπάθησε όσο μπορούσε με το original ντεπόζιτο, το έκοψε, το ταίριασε, το έβαψε αλλά δεν του έδενε στο στυλ και αποφάσισε να φτιάξει το δικό του . . . Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε την πρώτη και τη δεύτερη έκδοση αντίστοιχα, στα κείμενα του παρακαλάει τον ιδιοκτήτη να έρθει να το παραλάβει γιατί θα συνεχίσει να το βελτιώνει !!!

 

 BMW R65 CAFE RACER

 

BMW R65 CAFE RACER

 

Δυο ακόμα φωτό για τα όνειρα το βράδυ, καλό θα ήταν όμως να υπενθυμίσετε στην καλή σας  ότι οι άντρες είναι μεγάλα παιδάκια και θέλουν τα παιχνίδια τους για να νοιώθουν καλά, μην παραλείπετε να της δείχνετε κάθε βράδυ πως είναι να νοιώθετε καλά, θα καταλάβει !  Τώρα αν είστε τόσο τυχερός-άτυχος να είναι και η κοπέλα σας μηχανόβια και να γουστάρει τα παιχνίδια σας, πάρτε την τελευταία φωτό-εφιάλτη για να ξυπνάτε πρώτος το πρωί . . .

 

 BMW R65 CAFE RACER

 

 

BMW R65 CAFE RACER

 

 BMW R65 CAFE RACER

 

ED. TURNER MOTORCYCLES

Website Facebook

 

PHOTOS

http://www.pierre-letargat.book.fr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.