Moto Mucci Yamaha SR250

moto mucci sr250 yamaha

   Αν ψάχνετε τρόπο να ξεχωρίσει το μικρό σας SR250, τότε τη μοτοσυκλέτα της Moto Mucci ίσως θα πρέπει να τη λάβετε σοβαρά υπ’όψιν. Είναι ένα καλό δείγμα του πώς το καθημερινό σας, παλιό καλό μηχανάκι για όλες τις δουλειές μπορεί να διατηρήσει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, προσθέτοντας άλλο ένα : Στυλ!

   moto mucci sr250 yamaha

   Ο Dave Mucci, που διατηρεί και  το ομώνυμο <<γκαράζ>>, αν και μένει και εργάζεται στο Σικάγο, έχει καταφέρει να αποστασιοποιηθεί από τα γνωστά custom αμερικάνικα πρότυπα. Τόσο με τη παλιότερη κατασκευή του, ένα CX500 του 1978, όσο και με αυτή εδώ. Ο ίδιος είναι σχεδιαστής και η κατασκευή/ μετατροπή μοτοσυκλετών είναι η άλλη του αγάπη. Αυτά τα δύο αποτελούν τις δεξαμενές του, από όπου αντλεί τις ιδέες του για τις μοτοσυκλέτες που δημιουργεί.

   Θα παρατηρήσετε στις περισσότερες φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο πώς το Yamaha καβαλάει μια κυρία- η τυχερή ιδιοκτήτρια είναι η κοπέλα του Mucci,  που του ζήτησε μια μοτοσυκλέτα δικιά της για να μπορεί να κινείται….ανεξάρτητα. Με γνώμονα τη γυναικεία παρουσία, εστίασε στα εξής κύρια χαρακτηριστικά: χαμηλό ύψος, χαμηλό βάρος, ευελιξία, άνεση.

  moto mucci sr250 yamaha

   Ξεκίνησε με ένα μικρότερο ρεζερβουάρ, δανεισμένο από Honda CD175. Τοποθετημένο σε νέες βάσεις, οι κλασσικές γραμμές του και το στενό προφίλ του αμέσως άλλαξαν τις τσοπεροειδείς γραμμές που έχει η μοτοσυκλέτα εκ κατασκευής. Στα σημεία που τα πόδια αγκαλιάζουν το ντεπόζιτο, τα νέα προστατευτικά που τοποθετήθηκαν είναι φτιαγμένα από την ίδια δερματίνη με τη σέλα και τις χειρολαβές. Το ασημί χρώμα κυριαρχεί παντού: σε βαφές, γυαλίσματα και επινικελώσεις, με τη διακριτική διχρωμία στο ντεπόζιτο να δίνει το στίγμα σε σχέση με τις καφέ επιφάνειες.

moto mucci sr250 yamaha

   Ασφαλώς το πλαίσιο είναι κοντύτερο, η σέλα διαθέτει ικανό μήκος για να είναι άνετη και άμα λάχει να ανέβει και ο Dave συνεπιβάτης να τον πάει καμμία τσάρκα η καλή του! Πίσω το φανάρι στηρίζεται σε ένα πολύ μικρό φτεράκι που προσωπικά το βρίσκω πολύ ταιριαστό στη κατασκευή. Πολύ όμορφή και ιδιαίτερη είναι η θήκη της μπαταρίας, που φιλοξενεί επίσης τα ηλεκτρικά του SR, με τις κατάλληλες οπές εξαρισμού τους. Προσέξτε επίσης το φιλτράκι κάτω από τα καρμπυρατέρ, που είναι η απόληξη πλέον του σωλήνα αναθυμιάσεων του μοτέρ.

moto mucci sr250 yamaha

Ένα μικρό ταχύμετρο αφτερ-μαρκετ είναι παρόν  με τις απολύτως βασικές και αναγκαίες λειτουργίες, μαζί με ένα φανάρι σε στυλ Bates, τους καθρέπτες στα ακρόμπαρα και δε χρειάζεται τίποτα άλλο μπροστά!

moto mucci sr250 yamaha

 Στη μικρή του σιλουέτα, το Sr250 συμπυκνώνει την ουσία ενός επιτυχημένου customizing. Χωρίς εξωτικά αξεσουάρ ή εντυπωσιακές βαφές, δείχνει πως η απλότητα μπορεί να είναι συνυφασμένη με τη προσωπικότητα.

 images by Patrick Daly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.