THE DISTINGUISHED GENTLEMAN’S RIDE

   Με επίσημο σύνθημα για την βόλτα το εξής “The Distinguished Gentleman’s Ride is all about dapper, classic bikes, laughter and men.” Οι συμμετέχοντες στο ride της Αθήνας το ‘κάναν να βγεί πέρα για πέρα αληθινό.

   Με την μαγιά να έχει μπει απο πέρυσι, με τον Λουκά, τον Γιάννη και τον Λεωνίδα να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να κάνουν να τρέξει όλο αυτό το event χαράσοντας την διαδρομή, βρίσκοντας σημεία για στάσεις και φώτος αλλα και παίζοντας τον ρόλο των οδηγών και φυσικά με την συμμετοχή 60+ “κυριλάτων” μοτοσυκλετιστών η βόλτα ήταν απλά υπεροχη.

   Ο Θεός της μοτοσυκλέτας είχε τα κέφια του και μας χάρισε μια μέρα ηλιόλουστη με την θερμοκρασία να θυμίζει πρώτες μέρες καλοκαιριού κάνοντας όσους φοράγαν σακάκι ή μπουφάν να μην ξέρουν αν πρέπει να χαρούν η να βρίζουν.

   Η συνάντηση (μια τέλεια ιδέα) έγινε στο Καλλιμάρμαρο και φυσικά ο χώρος βρήκε άλλον έναν λόγο εκτός απο τα μάρμαρα του σταδίου για να λάμψει. Αυτός δεν ήταν άλλος απο τους δεκάδες μηχανόβιους που εκτός απο τα καλά τους είχαν φορέσει και την καλύτερη τους διάθεση για την βόλτα που θα ακολουθούσε με τις καλές τους…της μηχανές εννοουμε βεβαια!!!!

   Η μοτοπομπή ξεκινόντας απο το στάδιο βγήκε στην Λεωφόρο Συγγρού με κατεύθυνση την παραλιακή. Με απόλυτη προσοχή, σεβασμό για τους συναδέλφους “παλαιομοτοσυκλετιστές” της βόλτας και με ταχύτητες ανάλογες του φωτός (του σβηστού) το κονβόι των μοτοσυκλέτων ξεχύθηκε στην παραλιακή με κατέυθυνση τον πρώτο “σταθμό” στάσης για φώτος και κουτσομπολιό, τον Λαιμό Βουλιαγμένης.

   Με φόντο το γαλάζιο του Σαρωνικού μηχανές και αναβάτες άραξαν για λίγη ώρα για την απαραίτητη ξεκούραση κάτω απο το καυτό ομολογουμένως ήλιο και αφού βγήκαν οι απαραίτητες φωτογραφίες ξεκίνησε η δεύτερη φάση της βόλτας που σαν κατάληξη θα είχε την τελική στάση για καφέ, μπύρα και φυσικά πολλη κουβέντα.

   Στον δρόμο πάλι λοιπόν και αυτήν την φόρα η πομπή των gentlemens με τις καλές τους θα πέρναγε τους δρόμους μέσα απο τον λόφο του Φιλοπάππου για να φτάσει στον τελικό προορισμό της που δεν ήταν άλλος απο την πλατεία στο γκάζι και το μαγαζί Hoxton. Η άψογη διοργάνωση είχε προνοήσει ωστε να υπάρχει χώρος έξω απο το μαγαζί, πάνω στην πλατεία ωστε οι μοτοσυκλέτες να αράξουν σχεδόν δίπλα απο τους αναβάτες τους ωστέ να μην έχουν παράπονο.

   Φυσικά το μέρος έγινε θέατρο σχολιασμών από τους περαστικούς αλλά και μέρος για τους αναβάτες που είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για το αν τα αγγλικά μηχανάκια σέρνονται στον δρόμο, αν τα γερμανικά ειναι αρκετά κακόγουστα, αν τα ιταλικά θέλουν τον…ηλεκτρολόγο τους, αν τα γιαπωνέζικα δίχρονα που συμμετείχαν στην βόλτα μας “λιβάνισαν” αρκετά με το διχρονόλαδό τους και άλλες τέτοιες αβρότητες.

   Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι η βόλτα εκτός απο τον χαβάλε και την ευκαιρία να βγάλουμε τα “μωρά” μας στον δρόμο είχε και συμβολικό χαρακτήρα. Αυτός δεν ήταν άλλος απο την πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη και πάνω σε αυτό να δώσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο στον μάχιμο Δρ. Δημήτρη Γιαννούση που εκτός από το να καβαλήσει την BMW του φρόντισε να μας ενημερώσει γι’ αυτό το φλέγων ζήτημα που ταλαιπωρεί τους άντρες.

   Πληροφοριακά ο στόχος που είχε τεθεί για τις χορηγίες παγκόσμια (250.000$) ξεπεράστηκε και είχε φτάσει μέχρι τελευταία στιγμή τα 265.000$. Μπράβο σε όλους αυτους που κατάφεραν να συνησφέρουν.

Για κλείσιμο μοιραζόμαστε τα λόγια ένος απο τα παίδια που τρέξαν για να απολαύσουμε αυτο το άρτιο αποτέλεσμα, του Λουκά Μέξη…

Είναι πολύ περίεργο να βλέπεις μια ιδέα που ξεκίνησε δειλά ένα βράδυ με μπύρες να καταλήγει παγκόσμιο γεγονός που ενώνει χιλιάδες αναβάτες cafe racer σε όλο το κόσμο. Πέρσι βρέθηκα στο Περθ όπου και ξεκίνησε η ιδέα να ντυθούμε με κοστούμια και να βγούμε στους δρόμους επάνω στις μηχανές μας. Οι 60 μηχανές που δειλά μαζεύτηκαν λοιπόν τότε εκεί, τη πρώτη χρονιά διοργάνωσης, φέτος μαζεύτηκαν μπροστά στο Καλλιμάρμαρο για την δεύτερη ελληνική βόλτα των επιφανών κυρίων. Τα καταφέραμε. Η οργάνωση ήταν εύκολη μιας και μαζευτήκαμε μια παρέα απο ουσιαστικά φίλους, που μας ενώνει η αγάπη για τα cafe racers, και είπαμε ας το κάνουμε καλό φέτος. Και έγινε. Βοήθησαν πολλοί για να καταφέρουμε να έχουμε μια τόσο ‘smooth’ διαδρομή χωρίς προβλήματα, και με ωραία κατάληξη στο hoxton για μπύρα και ενημέρωση για τον καρκίνο του προστάτη. Πιστεύω ότι αυτό το event δείχνει ότι η σκηνή αρχίζει να χτίζεται και στην Ελλάδα, και σίγουρα του χρόνου θα είμαστε δεκάδες, γιατί όχι και άνω των 100 αναβάτες επάνω στα cafe racers (οκ, και όχι μόνο) μας φορώντας τα γαμπριάτικα μας!”

 

 

Το φωτορεπορτάζ όπως έχετε καταλάβει ήδη είναι πλούσιο!Φάτε μάτια ψάρια λοιπόν και φτύστε μας μη μας ματιάσετε!

 

\

 {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=vth0f6rzuD4{/youtube}

 {youtube}http://www.youtube.com/watch?v=579NAfcMV5o&feature=youtu.be{/youtube}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.