MODERN SCRAMBLERS

TRIUMPH T100 scrambler

 

Μέρος 2ο

Το αφιέρωμα συνεχίζεται με μία άλλη άποψη στο ίδιο θέμα, αυτή τη φορά από την γνωστή JVB-MOTO σε συνεργασία με την LSL . Είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο μοντέλο βάσης του project (TRIUMPH T100 scrambler), θεωρείται από τα πιο δύσκολα για customising. για τον πολύ απλό λόγο ότι είναι ήδη από το εργοστάσιο ακριβώς όπως θα το έφτιαχνε ένας “μερακλής” τη δεκαετία του 70 ! Πως μπορείς λοιπόν να κάνεις μία ντίβα με δόξες 40 χρόνων ακόμα πιο επιθυμητή, χωρίς να αλλάξεις το image της  ??? Όπως γινόταν πάντα, o image maker θα φροντίσει να τονίσει περισσότερο τα δυνατά σημεία της κλασσικής ομορφιάς της και ο personal trainer θα φροντίσει να χάσει λίγα περιττά κιλά, να δυναμώσει και να “σφίξει”, ώστε να μπορεί ακόμα να σταθεί αντάξια σαν ντίβα, στη δικιά της κατηγορία, δίπλα στις αυθάδικες dirty πιτσιρίκες του σήμερα …

 

 

To καλλιτεχνικό όνομα της ντίβας  : (TRIUMPH) TRIDAYS RUMBLER.  Το “TRIDAYS” είναι ένα από τα πιο γνωστά μοτοσυκλετιστικά events της Ευρώπης και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στή γραφική Αυστριακή περιοχή Neukirchen. Ο διοργανωτής του event Uli Bree, κατά την παράδοση, κάθε χρόνο αναδεικνύει μία custom εορταστική μοτοσυκλέτα του event. Για το 2012 συνεργάστηκαν δύο πολύ γνωστοί customisers , o Jochen Schmitz Linkweiler της LSL και ο Jens vom Brauck της JvB-Moto και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα είναι το εν λόγω TRIUMPH. Πρέπει να σημειωθεί ότι το TRIDAYS RUMBLER δεν είναι απλώς ένα show bike αλλά μία μοτοσυκλέτα που σχεδιάστηκε για να συμμετάσχει και στον ομώνυμο αγώνα (Rumbler), στα πλαίσια του event και μάλιστα με αξιώσεις.

 

 

Ο πρώτος μπαμπάς της (LSL), ως personal trainer, ανέλαβε την ουσία και την προίκισε με ένα κορυφαίο πιρούνι της Ohlins εμπρός και δύο αμορτισέρ με ξεχωριστό δοχείο αζώτου της ίδιας εταιρίας πίσω. Το αποτέλεσμα εκτός από την προφανή βελτίωση στις αποσβέσεις, ήταν και η αύξηση των διαδρομών τους και συνεπακόλουθα της απόστασης από το έδαφος, απαραίτητα για τις συνθήκες του αγώνα. Οι τιμονόπλακες του πανάκριβου Ohlins είναι επίσης custom και εκτός από την  αυξημένη ακαμψία, συμβάλουν και στην γρηγορότερη γεωμετρία του μπροστινού μέρους. Τα φρένα επίσης κορυφαία από την Γερμανική Magura, αποτελούμενα από τετραπίστονη δαγκάνα ακτινικής τοποθέτησης και ακτινική τρόμπα, προσφέρουν “τρομακτική” επιβραδυντική ισχύ και αίσθηση ! Η τελευταία και ουσιαστική πινελιά είναι  το πανέμορφο fat bar τιμόνι με τους αντίστοιχους αντάπτορες της LSL.

H απαραίτητη προσθήκη μίας υψηλής απόδοσης εξάτμισης 2 σε 1 της Arrow, ψηλά τοποθετημένης κατά τα κλασσικά, αναλαμβάνει να κρατάει το δεξί πόδι πάντα ζεστό (!) και το δεξί χέρι πάντα ανήσυχο μέσω μυστικών εγκεφαλικών μηνυμάτων, που υποκρύπτονται στην ηχητική πανδαισία που προσφέρει.

 

 

Ο άλλος μπαμπάς, από την JVB MOTO, ανέλαβε το ρόλο του image maker, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο εντυπωσιακό look της μοτοσυκλέτας. Το πανέμορφο φανάρι με το ενσωματωμένο όργανο, τα φτερά, τα πλαϊνά καπάκια και η επίπεδη σέλα, πραγματικά μετατρέπουν την all time classic ντίβα σε νέο (σκοτεινό) αντικείμενο του πόθου.

 

 

… και επειδή τις ντίβες τις θαυμάζουν όλοι, αλλά λίγοι μπορούν να τις έχουν, για τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς η JVB προσφέρει μία replica της πιο πάνω εξωτικής κατασκευής, με λογικότερο κόστος. Το κιτ της JVB πωλείται και ξεχωριστά σε συνεργασία με την γνωστή KEDO, γι’ αυτούς που θέλουν να συναρμολογήσουν μόνοι τους την κούκλα : http://www.kedo-jvb-moto.com/triumph.html. Το αποτέλεσμα είναι μία όμορφη καθημερινή μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής, που σίγουρα ξεχωρίζει από το αντίστοιχο εργοστασιακό μοντέλο , χωρίς εξωτικές (Ohlins, Magura) και ακραία ακριβές λύσεις. 

 Το όνομα αυτής TRIUMPH SCRAMBLER με τον χαρακτηρισμό Dirty Deeds (“…. done dirt cheap”, θα πρόσθετα εγώ, από το ομώνυμο άσμα των AC/DC) 

 

 

Οι διαφορές με το Rumbler, που μειώνουν το εξωπραγματικό κόστος, είναι εμφανείς από τη φωτογραφία. Οι εξωτικές αναρτήσεις της Ohlins οι ακτινική δαγκάνα και τρόμπα φρένου, δεν υπάρχουν εδώ, τα μέρη αυτά έχουν μείνει original. Τα special εξαρτήματα της JVB υπάρχουν όλα και εδώ (φτερά, καπάκια, μάσκα, φανάρι με ενσωματωμένο όργανο),  οι ηλεκτροστατικά βαμμένοι τροχοί και τα αμμοβολισμένα πλαϊνά καπάκια του κινητήρα επίσης.

 

  

Το τιμόνι και τα καβαλέτα είναι επίσης της LSL, εδώ το τιμόνι είναι μαύρο ματ (πιο όμορφο κατα τη γνώμη μου), ενώ υπάρχει δυνατότητα να παραγγελθεί σε χρώμα επιλογής του πελάτη. Επίσης μπορεί να επιλεγεί το είδος της after market εξάτμισης, Zard όπως της φωτογραφίας, (την προτιμώ !) ή Arrow όπως της ντίβας και ο κατασκευαστής των after market αμορτισέρ πίσω.

 

 

Το αποτέλεσμα είναι ένα TRIUMPH SCRAMBLER πανέμορφο, σίγουρα διαφορετικό από αυτά της σειράς παραγωγής, όχι όμως εξωτικό και απλησίαστο όπως η ντίβα (Rumbler) αλλά καθημερινό, προσιτό και συνάμα μοναδικό. Όπως το κορίτσι της διπλανής πόρτας δηλαδή, που ενώ περνούσε  απαρατήρητη τόσο καιρό, από τότε που την είδες βαμμένη και φτιαγμένη τρελάθηκες μαζί της και την περιμένεις κάθε πρωί πίσω από την πόρτα σου να βγείτε μαζί , για να της πεις καλημέρα !!!

 

 

 

 

{youtube}http://www.youtube.com/watch?v=ShALLoJ7xSA{/youtube}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.