Suzuki T500 replica racer

Suzuki T500 replica racer

  Τέλη δεκαετίας του ’60.Ένα δυσεύρετο Suzuki T500.Διχρονίλα,μυρωδιές καμμένου λαδιού,καλά γκαζιά,ωραίο στήσιμο.Μια ιδανική βάση για ένα replica racer concept.

To T500 πέρα από τα παραπάνω,ήταν και περισσότερο αξιόπιστο πολλών τετράχρονων αντιπάλων,ενώ είχε και στριφτερή οδική συμπεριφορά.Αερόψυκτο,με 47 ίππους ηταν σε παραγωγή από το 1968 ως το 1975.

   Ο κάτοχος του του συγκεκριμένου,ένας 70αρης που τη βρίσκει να μετατρέπει και να ανακατασκευάζει διάφορες μοτ/τες που περνάνε απο το γκαράζ του,είναι τέως αγωνιζόμενος στις ΗΠΑ,ενώ έτρεχε και στο Salt Lake,στα γνωστά υψίπεδα,συμμετέχοντας σε προσπάθειες διεκδίκησης και επίτευξης διάφορων ρεκόρ ταχύτητας.

   Από αυτό το background ξεπήδησε η ιδέα της παρούσας μετατροπής.Δεν έχουμε ιδιαίτερες μετατροπές στο μοτερ αλλά μεγάλες αλλαγές στα περιφερειακά για να δοθεί μια εμφάνιση ανάλογη αγωνιστικών κατασκευών της εποχής που ήθελαν να αντιπροσωπεύει : ’60ς,σε αγώνες ταχύτητας όπου ακόμα δεν είχαν τοποθετηθεί φέρινγκ και οι αναβάτες πάσχιζαν να καλυφθούν πίσω από μικροσκοπικά number plates!

Εν ολίγοις ,σέλα,ντεπόζιτο,rear sets και κλιπον,νέα εξάτμιση που δε μπορούμε να φανταστούμε τι διαολεμένο ήχο θα βγάζει έτσι όπως δείχνει,ολική ανακατασκευή και <<άδειασμα>> από ότι πρόσθετε βάρος και αφαιρούσε ουσία!Προσέξτε πώς από την νοητή ευθεία μεταξύ κλιπ-ον και μονόσελου,το μόνο που ξεχωρίζει είναι η τάπα βενζίνης τύπου Monza!Tα χρώματα είναι κλασσικά Suzuki εποχής,τόσο σε αγωνιστικά μηχανάκια όσο σε πολιτικά.Το μοτίβο τους αναδεικνύει το όμορφο ρεζερβουάρ,αλλά και τον κοκοβιό, της αγωνιστικού look σέλας.

   Πολλά μπόνους στις εξαιρετικές φωτογραφίες του επαγγελματία φωτογράφου TJ Grewal του οποίου μπορείτε να διαβάσετε μια συνέντευξη για τις τεχνικές που χρησιμοποιεί και επιμελήθηκε τη παρουσίαση της εν λόγω μοτοσυκλέτας.

 “Less is more”για το Τ500! Ώσπου έβγαλε ο Κάμερον  τον Τ1000…..

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.