Το Honda SG-01 είναι το πρώτο δημιούργημα του Πορτογάλλου Sebastião Guerra. Επικοινώνησε μαζί μας για να το παρουσιάσουμε μέσα από το caferacers.
Όλα ξεκίνησαν ως ένα project του σαββατοκύριακου,οπότε έβρισκε χρόνο για να κάνει τις απαραίτητες μετατροπές,στο αδιάφορο εμφανισιακά all around μηχανάκι του,HONDA FX650.
Aσφαλώς έγινε βίδες όλη η μηχανή!Πλαστικά της ουράς πήγαν για…περίπατο,καθώς δεν είχαν θέση στη νέα μορφή της μοτοσυκλέτας.Εξάλλου,δεν υπήρχε ούτε χώρος για να ξαναμπούν,μια και το υποπλαίσιο κόπηκε και επανασχεδιάστηκε.Η σέλα επανασχεδιάστηκε,κυρίως στο πίσω μέρος της,στο τελείωμά της.
Ευρείες αλλαγές έκανε και στο μπροστινό μέρος,με νέο φανάρι,αντί της εργοστασιακής μάσκας,νέο όργανο,ενώ αφαίρεσε το μπροστινό φτερό επίσης.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η καινούργια εξάτμιση.Από 2 σε 1,πήγε στο 2 σε 2 τελικά.Χειροποίητα,όμορφα και με θερμομονωτικές ταινίες στους γεμάτους θελκτικές καμπύλες λαιμούς,μπορούμε να πούμε πώς κλέβουν τη παράσταση.
Συνδυάζονται μάλιστα αισθητικά,με ένα χειροποίητο αλουμινένιο πλέγμα κάτω από τη σέλα,που φιλοξενεί το ελεύθερο φίλτρο αέρα, τον ανορθωτή,τη μπαταρία και ηλεκτρικά,ενώ η διάτρητη σχεδίαση του εξασφαλίζει ικανοποιητική κυκλοφορία αέρα στο σημείο.
Αλλαγμένες είναι οι βάσεις των μαρσπιέ.Tο ψαλίδι,οι μπότες του καλαμιού και οι βάσεις των μαρπσιέ βάφτηκαν μαύρα,ενώ αντίστιχα τονίστηκαν οι ψύκτρες του κινητήρα,τα κέντρα των τροχών & οι δαγκάνες.
Γεινικά μια όμορφη και προσεγμένη μετατροπή,που δεν είναι κραυγαλέα εμφανισιακά,αλλά δείχνει πώς μπορούμε να δώσουμε νέα πνοή στη μοτοσυκλέτα μας και νέο ενδιαφέρον να τη καβαλήσουμε για βόλτες,που πιθανότατα έχει ατονήσει,μετά από μπόλικα χρόνια συμβίωσης μαζί της.
Ακολουθούν φωτογραφίες από τα διάφορα στάδια της ανακατασκευής-μετατροπής.