Οι Γερμανοι ξαναρχονται

Οι Γερμανοι ξαναρχονται

Μισό αιώνα μετά την αγορά της από την DaimlerBenz και τον τερματισμό της παραγωγής μοτοσικλετών, η γερμανική Horex σηματοδοτεί την επιστροφή με το VR-6 που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο στο σαλόνι της Intermot.

 

Στο δέμας δεν προδίδει εύκολα ότι πρόκειται για μοτοσικλέτα με εξακύλινδρο Vκινητήρα 1200 κυβικών μια και κύριος στόχος της Horexήταν η όσο το δυνατό μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου. «Ήταν μεγάλη πρόκληση να σχεδιάσουμε ένα κόμπακτ κινητήρα» δηλώνει ο καθηγητής του Ινστιτούτου κινητήρων εσωτερικής καύσης του Πανεπιστημίου του Μονάχου και υπεύθυνος του πρότζεκτ, DrΜάρτιν Ντολ, «Αναγκαστικά δώσαμε πολύ μεγάλη προσοχή στην ακρίβεια του σχεδιασμού. Ηταν ο μόνος τρόπος για να μειώσουμε τις διαστάσεις του εξακύλινδρου κινητήρα μας. Αυτό μας έδωσε την δυνατότητα να φτιάξουμε συνολικά μια κόμπακτ μοτοσικλέτα».

Η VR-6 προοριζόταν αρχικά για τις αγορές Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας. Από φέτος όμως οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την βρουν σε στοκ. Αν και μοτοσικλέτα παραγωγής η VR-6 θα κατασκευάζεται ανά κομμάτι που θα παραγγέλνεται, προκειμένου να δοθεί μεγάλο βάρος στον έλεγχο της ποιότητας. Η τιμή της παραμένει άγνωστη, όμως από τα παραπάνω δεν αναμένεται να είναι για κάθε βαλάντιο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.